23 Şubat 2014 Pazar

Taş Boyama


Özellikle yaz aylarında, tatil esnasında ya da sonrasında insanı çeken bir uğraş taş boyama. Ben de aynı ruh hali içerisinde Gümüşlükte geçirdiğim 2013 yaz dönemimi, yazlıkta taş boyayarak değerlendirdim. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler boya (ben yağlı boya kullandım ancak akrilik boya ya da cam boyası da kullanılabilir), yüzeyi pürüzsüz bir taş, farklı kalınlıklarda fırçalar, boyayı inceltmek için yağ ve işimiz bittiğinde fırçaları temizlemek için terebentin.




Ben ilk denememi internette görüp beğendiğim kaplumbağa ile yaptım. Çok başarılı olmamak ile birlikte ilk deneme için yeterliydi.










Daha sonra internette görsel için yaptığım araştırmalara biraz da kendi yorumlarımı katarak bu ürünler ortaya çıktı. Bir kaçını sizler için ekliyorum :)




Cupcake boyamasında en büyük dezavantajım taşın pürüzlü yüzeyi diye düşünürken eşimin fırçayı eline alıp ben de boyayacağım diyerek el atmasıyla olabilecek olumsuzluklar üzerine bir kez daha düşünmeye karar verdim J

Siz de kendi taşlarınız boyayarak bahçenizi ya da dış mekanlarınızı süsleyebilir (peçetelerin ya da masa örtüsünün uçmaması için ağırlık olarak kullanabilir, saksı diplerine dekorasyon amaçlı yerleştirebilir ya da balkonunuzdaki rafları da bu taşlarla süsleyebilirsiniz) ve kendinize tatlı bir uğraş edinmiş olursunuz. Ayrıca küçük taşlara mıknatıs yapıştırarak sevdiklerinize buz dolabı magneti olarak da hediye edebilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Selam ben de taş boyama ile uğraşıyorum. Gerçekten çok tatlı bir uğraş. En son 30 kg ağırlığında taş toplayıp getirdim:) nasıl bir aç gözlüyum siz dusunun:) Yaptıklarınızı çok başarılı olmuş bence. Ellerinize sağlık. Benim blog adresim www.susss.blogspot.com ziyaret inizi beklerim:)

    YanıtlaSil